Facebook-sivun näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Yhdistyksemme

VERSON TOIMINTA KEVÄT 2021

Toimimme koronatilanne huomioiden terveysturvallisesti Valtakadun puutarhassa ja muualla ulkona, sisätiloissa korkeintaan 6 hengen ryhmissä sekä etäryhminä Teams -yhteydellä.

Käytämme kasvomaskeja sisällä sekä ulkona, huolehdimme turvaväleistä ja käsien pesusta. Käytettävissä on käsidesit ja tilojen siivousta on tehostettu. Sairaana on jäätävä kotiin.

Käsitöitä kaipaavat voivat hakea Valtakadulta lankoja ym. tarvikkeita. Hakuaika on sovittava.

Tietokoneelle on mahdollista varata henkilökohtainen aika.

Tiedustelut, ilmoittautumiset ja varaukset: Anne Alén puh. 040 194 9616 tai sähköposti: anne.alen@hyvinkaanverso.fi  

 

VERSON VIIKKO-OHJELMA TOUKOKUU

Valtakatu 11, 05800 Hyvinkää

 

MAANANTAI

Klo   8.00 - 10.00   Pyykkihuolto

Klo 10.30 - 11.15   Asahi, Valtakatu 11, Versotalon takapihalla        

Klo 12.00 - 13.30   Kirjoitusryhmä (Teams)

Klo 13.00 - 14.30   Double Trouble -ryhmä, kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä toipuvat (Versotalolla tai Teams)

Klo 14.00 - 15.30   TSEMPPI -ryhmä (Masennuksesta toipuvat)

 

TIISTAI

Klo 12.00 - 13.00   Viikkokokous (henkilökunta ja vapaaehtoistoimijat)

Klo 13.00 - 15.00   Käsityöryhmä        

Klo 16.00 - 17.30   ADHD -vertaistukiryhmä, parittomat viikot (Teams) Parilliset viikot sovittaessa kävelylle.

 

KESKIVIIKKO

Klo 10.00 - 11.00   Siivous ja pyykkihuolto

Klo 12.00 - 13.00   Hyvinvointiryhmä (ulkona tapahtuvaa toimintaa) 21.4. alk. kävelijöiden lähtö Versotalolta klo 12.00

Klo 13.30 - 15.00   Musiikkitoiminta (levyraati, toivekonsertti)

 

TORSTAI

Klo 11.00 - 12.30   Runopiiri

Klo 13.00 - 14.30   Ruokajakoa suunnitellaan vasta, jakelu kestää pari tuntia, mutta siihen liittyy paljon yksityiskohtia. Toiminta edellyttää autoa ja tekijöitä.

 

Lihavoidulla, viistolla tekstillä olevat ryhmät käynnistyvät tilanteen mukaan vähitellen ja kokoontumispäivät saattavat vaihtua. Lisäksi tavoitteena aloittaa myös nuorten aikuisten- ja senioreiden ryhmät.

 

Mielenterveysyhdistys Hyvinkään Verso ry

Yhdistyksen tavoitteena on edistää kuntalaisten hyvinvointia erilaisissa elämäntilanteissa, ennaltaehkäistä sairastumista, edistää psyykkistä- ja fyysistä terveyttä sekä sosiaalista ja toiminnallista kuntoutumista.

Yhdistys tukee Hyvinkään ja lähikuntien julkista sektoria asiakastyön tavoitteissa ja kehittää yhteistyössä mielenterveyspalveluita sekä ennaltaehkäisevää työtä.

Yhdistyksen tavoitteena on saada toimintaan mukaan Hyvinkäällä ja lähikunnissa asuvia mielenterveyskuntoutujia ja heidän läheisiään sekä vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneita.

Yhdistys tarjoaa luottamuksellista, asiakaslähtöistä tukea ja toimintaa                  

Verson toiminta perustuu vertaistukeen, kunnioitukseen, tasavertaisuuteen ja vapaaehtoisuuteen.

Yhdistyksellä on palkattua henkilökuntaa, vapaaehtoistoimijoita, sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita, työkokeilijoita sekä kuntouttavaa työtoimintaa.

 

Hyvinkään Verso ry on Mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistys

Verson jäsenet saavat keskusliitosta neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Revanssi-lehden ja jäsenet voivat tilata Tunne & Mieli -lehden puoleen hintaan. Lisäksi jäsenille on muita etuisuuksia. Keskusliitto järjestää mm. jäsenyhdistysten toimihenkilöille ja jäsenille koulutusta ja valtakunnallisia tapaamisia.

 

Yhdistyksellä on toimitila - Versotalo

Verso muutti huhtikuussa 2019 Sahanmäestä lähelle kaupungintaloa, osoitteeseen Valtakatu 11, 05800 Hyvinkää. Versotalossa järjestetään monipuolista toimintaa mm. keskusteluun- ja toimintaan perustuvia vertaistukiryhmiä. Versotalossa on kaksi työsuhteista työntekijää; toiminnanjohtaja ja toiminnanohjaaja. Vapaaehtoiset ja Versossa kävijät tekevät toimitilan ylläpitoon liittyviä askareita yhdessä. Versotaloon voi tulla ryhmiin, seurustelemaan, lukemaan lehtiä tai kysymään neuvoja. Tulijoilta ei edellytetä jäsenyyttä, eikä hyvinkääläisyyttä. Toistaiseksi toiminta on supistettua. Toimimme koronaan liittyvien terveysturvallisuusohjeistusten mukaisesti ja viikko-ohjelmassa on ainoastaan ryhmätoimintaa kork.10 henk. Kahviosta ei ole saatavilla säännöllisesti lounasta.

 

Yhdistyksellä on kahvila – Kahvila Verso

Kahvila Verso toimii normaalin yrityksen tavoin Hyvinkäällä Sandelininkadun terveyskeskuksessa. Kahvilassa on kahvilavastaava ja hänen apunaan muutama henkilö kuntouttavassa työtoiminnassa. Kahvilan keittiössä valmistetaan pikkusuolaista ja leivonnaisia terveyskeskuksen henkilökunnalle ja Verson väelle. Tuotto käytetään Versotalon toimintaan.

 

Versotalo vastaa senioreiden yksinäisyyteen

Yhdistyksessä on viime vuosina kiinnitetty erityistä huomiota senioreihin sekä nuoriin. Molempien tarpeisiin on pyritty vastaamaan entistä enemmän. Yhteistoiminta on ollut molemmille osapuolille antoisaa. Iäkkäillä on elämänkokemusta ja kädentaitoja. Nuorilla on tietämystä nykyajasta; sosiaalisesta mediasta, tietokoneista, älypuhelimista ym. Valtakadun esteettömät tilat ja asiakaslähtöinen toiminta kutsuvat ikäihmisiä tapaamaan toisiaan. Yksin ei ole kenelläkään hyvä olla.

 

Kävelyjalkapallo herättää kiinnostusta ja innostusta 

Uusimpana liikuntalajina Versossa on kävelyjalkapallo, joka on muuten kuin perinteinen jalkapallo, mutta juoksu ja rajut kontaktit ovat kielletty. Lajia oli esittelemässä Kukunori ry vuoden 2018 Mielenterveysmessuilla. Versolaiset innostuivat lähtemään mukaan kävelyjalkapalloprojektiin, jossa Kukunorilta on saatu opetusta ja pelipaidat. Syksyllä 2019 yhdistyksen joukkue osallistui Helsingissä järjestettyyn turnaukseen. Versolaiset harjoittelivat 2020 maaliskuun puoleen väliin saakka maanantaisin Hyvinkään Villatehtaalla, Wanhalla Areenalla. Hyvinkään liikuntatilat ja järjestöjen kokoontumispaikat suljettiin Suomen hallituksen linjausten mukaisesti koronatilanteen vuoksi 18.3.2020. Poikkeustilan aikana Verso pyrkii järjestämään mahdollisuuksien mukaan toimintaa turvallisesti etäohjauksella. Verson toiminta jatkuu ja kävelyjalkapalloa päästään pelaamaan Torikadun pelikentillä, kun poikkeustila päättyy ja viranomaiset antavat luvan.   

 


 

 

Lisätietoja täältä.